Vinturer for grupper

Er dere en vennegjeng, vinklubb, forening eller gode kolleger som vil lære mer om fransk vin- og vinproduksjon, så la deres neste vintur bli med Vinstokken Reiser !
Les mer

Vi arrangerer private vinturer for små og mellomstore grupper til de fleste kjente vinområdene i Frankrike.

Våre mest populære reisemål er Champagne, Loire og Rhône. Vi arrangerer også turer til de fleste andre kjente vinområdene.
Er dere en vennegjeng, forening, bedrift eller en annen type gruppe som har lyst til å bli bedre kjent med forskjellige franske vintyper og i tillegg lære mer om drue- og vinproduksjon, kan vi anbefale en reise med oss til ett av disse områdene. Besøk, orienteringer og prøvesmakinger hos kvalitetsbevisste vinprodusenter er alltid en av hovedpostene på programmet. Vi har et godt nettverk av kvalitetsbevisste vinprodusenter som gjerne vil dele sin interesse med besøkende.
Vi legger stor vekt på at alle deltagere skal få godt utbytte av vinturen, gruppene bør derfor ikke være for store. Vi har arrangert vinturer ned til 6 personer, men grupper på rundt 20 personer fungerer godt i de fleste tilfellene. Blir gruppene store, må en som regel ta hensyn til dette når en velger restauranter og vinprodusenter som en skal besøke.
På våre turer legges det vekt på trivsel med sosiale og gode måltider. Hver kveld har vi derfor inkludert tre-retters middag på gode restauranter i programmet.

Vintur til Champagne

Champagne-distriktet ligger 10-15 mil nordøst for Paris med byene Epernay og Reims som det naturlige sentrum. Kun musserende vin fra dette distriktet kan benytte betegnelsen champagne. Bli med og lær mer om hvordan denne sprudlende vinen blir til. Vi besøker både kjente og berømte champagnehus og små familiedrevne vingårder. Katedralen i Reims, hvor de franske kongene har blitt kronet, blir også besøkt.

Vintur til Loire, «Frankrikes hage»

Bli med oss på en vintur til den vakre Loire-dalen og opplev et stykke Frankrike med vakre renessanseslott, romantiske broer og utallige vingårder hvor mange av Frankrikes beste hvitviner produseres. Dalen er også et stykke Frankrike litt utenom allfarvei.

Vinene herfra har høy kvalitet og finnes i både musserende, rosa, hvite, røde og ikke minst søte utgaver. Med unntak av Sancerre og Pouilly-Fumé fra øverst i dalen, er vinene lite kjente i Norge. Bli med Vinstokken Reiser til Loire og bli kjent med en vinstil som oftest preges av friskhet og kjølig eleganse.

Vintur til vakre Rhône

Rhônedalen er det nest største området for dyrking av kvalitetsvin i verden etter Bordeaux og er Frankrikes nest største vinregion, også der etter Bordeaux. AOC (AOP) Côtes du Rhône dekker viner fra mer enn 150 kommuner i denne langstrakte dalen fra Vienne i nord og 25 mil sørover til et stykke forbi pavebyen Avignon. Det er særlig rødvinene som er kjente for sin gode kvalitet, men noen av Frankrikes beste roseviner kommer også fra dette området, nærmere bestemt fra de to Grand Cru Tavel og Lirac langt sør i dalen.

Bli med Vinstokken Reiser på en gruppetur til Rhônedalen og opplev entusiastiske vinprodusenter og gode viner. Det hele krydret med eksotiske lukter fra markeder, lange sosiale måltider og pittoreske byer med mer eller mindre kjente historiske bygninger.

Kontakt Oss

Vi gir deg gjerne et spesifisert tilbud på en privat gruppetur til et av de franske vinområdene. Send oss opplysninger om gruppestørrelse, ønsket tidspunkt og reisemål i kontaktskjema nedenfor, så vil vi gjøre vårt ytterste for å legge opp et attraktivt og lærerikt program for dere !